Draag bij aan het Kinderverhalen-debuut van nieuw talent!

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €7.500 (100%)

Crowdfunding ROSE Kinderverhalen

Wil jij bijdragen aan het debuut van de nieuwe Annie M.G. Schmidt of Mylo Freeman? Dit is je kans! Doneer nu en steun onze ROSE Kinderverhalen, drie boeken van debuterende auteurs. Boeken die ontsprongen zijn vanuit de briljante geesten van onze creatieve makers, tijdens het volgen van het bijzondere programma Kinderverhalen van ROSE academy, waarbij de schrijvers volledig ondergedompeld zijn in alles wat hoort bij het schrijven van een boek.

Met trots presenteren we jullie deze drie nieuwste kinderboeken! 

 

Darya en de denkmachine van Sadaf Soloukey met illustraties van Shamisa DeBroey
Leeftijdsgroep: 7+

‘Wat is het hier nat!’ Plotseling staat Darya middenin de grote denkmachine die we allemaal in ons hoofd hebben zitten. Samen met Curio, de nieuwsgierigste walnoot ooit, gaat Darya op zoek naar antwoorden op haar vragen over die andere walnoot in ons hoofd: het brein. Hoe werken de hersenen? Waarom is Darya wie ze is? En werkt Darya’s walnoot in haar hoofd hetzelfde als die van haar moeder, die hersendokter is?

 

Dromenvanger van Laila de Miranda met illustraties van Sarah van Dongen
Leeftijdsgroep: 7+

Rudy is bijna jarig, maar in plaats van grote cadeaus wil hij liever mama terug. Nu zijn Rudy en haar groene tas onafscheidelijk en doet hij niets liever dan slapen. Daar is het namelijk altijd feest en is mama weer terug. Rudy bedenkt een plan: hij neemt mama gewoon vanuit zijn dromen mee terug naar huis. Met de juiste spullen moet dat lukken...

 

Kijk mam, zo doe je dat van Nassira Rahmouni met illustraties van Lisa van Winsen
Leeftijdsgroep: 7+

Sarahs moeder wil oma verrassen met een zelfgebakken taart.  Alleen zien de recepten in haar kookboek er hartstikke moeilijk uit. Ze durft niet meer. Sarah vertelt mama dat ze het toch moet proberen. Mama gaat aan de slag, maar het gaat steeds mis. De cake brandt aan, de slagroom stijft niet op en als de taart klaar is, is hij eigenlijk heel saai. Mama wil iedere keer opgeven, maar dan zegt Sarah ‘van proberen kun je leren’. Dat zeiden papa en mama ook altijd tegen haar toen ze leerde fietsen zonder zijwieltjes, het alfabet uit haar hoofd probeerde te leren en zelf haar veters probeerde te strikken. Zal het ze samen lukken om een heerlijke taart te maken? 


Steun ons bij de realisatie van deze kinderboeken!

Dit is jouw kans om bij te dragen aan dit belangrijke doel. Steun ons daarom bij de productie van deze boeken door ze nu alvast deze mooie set aan te schaffen, hiermee worden de drukkosten gefinancierd. Nog beter: koop niet alleen een set voor jezelf, je eigen kinderen of kinderen in je buurt, maar ook een set voor de school, het kinderdagverblijf, het buurthuis, de bibliotheek. Zo bereiken deze boeken nog meer kinderen en draag je bij aan een mooiere wereld en een toekomst vol mogelijkheden voor iedereen.

ROSE Kinderverhalen 

Kinderverhalen is een talentontwikkelingstraject van Stichting ROSE academy met als doel het kindermedialandschap in de categorie 4-12 jaar cultureel diverser en inclusiever te maken. Met een scherp oog voor talent selecteert ROSE academy nieuwe makers én verhalen die kinderen van alle achtergronden weten te bereiken, en waarin iedereen zich gerepresenteerd voelt. Het programma is speciaal opgezet voor talentvolle nieuwe auteurs, die nog niet eerder een boek hebben geschreven en daar misschien niet voor opgeleid zijn. Maar die wél een prachtig verhaal te vertellen hebben. 

Geef debuterend talent een kans!

Bij ROSE stories geloven wij geloven sterk dat talent niet enkel is voorbehouden aan de happy few. Maar de kans om iets met dat talent te doen, helaas vaak nog wel. Dus wil je daar samen met ons verandering in brengen, steun deze nieuwe schrijvers dan nu - en zorg ervoor dat niet alleen het landschap van kinderliteratuur inclusiever wordt, maar dat dit talent een debuut krijgen om nooit te vergeten! 

Over ROSE stories

ROSE stories is een collectief van verhalenvertellers, producenten en talentontwikkelaars. Met een soft spot voor vernieuwende verhalen die vaak nog onverteld blijven. We zijn een creatieve community die scout, begeleidt, co-creëert en produceert. Van oude rotten tot frisgroene blaadjes: bij ROSE stories werken we allemaal samen om nieuwe verhalen de spotlight te geven die ze verdienen. De boeken van ROSE stories zijn er voor iedereen, maar vieren rebelse meisjes en moedige vrouwen. We geven graag het woord aan stemmen die nog te vaak overschreeuwd worden: grijsgedraaide plaatjes zijn saai, kleur is vanzelfsprekend.

View all

De Debuutbox is er!

13-09-2022 | 11:30 Lieve donateurs,  Het is zover: de Debuutbox is er!    Met trots presenteren we jullie deze drie nieuwste kinderboeken!  Darya en de denkmachine van Sadaf Soloukey met illustraties van Shamisa DeBroey. Samen met Curio, de nieuwsgierigste walnoot ooit, gaat Darya op zoek naar antwoorden op haar vragen over die andere walnoot in ons hoofd: het brein.  Dromenvanger van Laila de Miranda met illustraties van Sarah van Dongen. Rudy mist zijn moeder, maar als hij droomt dan is zijn moeder weer even bij hem. Kan hij haar meenemen vanuit zijn dromen? Kijk mam, zo doe je dat van Nassira Rahmouni met illustraties van Lisa van Winsen. Als mama een taart bakt, gaat er van alles mist. Elke keer als ze het wil opgeven, moedigt Sara haar moeder aan om toch door te zetten.   Heb je bij jouw donatie gekozen voor een Boekenset?  Als jij bij jouw donatie gekozen hebt om de debuutbox te ontvangen, dan sturen we je komende week een mailtje met meer informatie.  Delen jullie een foto van de Debuutbox met ons? Vinden we leuk!    Warme groet, Chafina Bendahman Team ROSE stories
Read more