Laat kinderen kennismaken met de wondere wereld van gedichten!

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €10,000 (100%)

Door gedichten durf ik dingen beter te zeggen
Alsof de pen voor me praat en alles kan uitleggen

- Meester Rumi

De hartenketting van meester Rumi laat kinderen kennismaken met de wondere wereld van poëzie en dichten, een van de mooiste manieren om verhalen te vertellen! Help jij mee dit boek te realiseren? 

Gedichten prikkelen fantasie en creativiteit, en kunnen van jongs af aan al gelezen en geschreven worden. Met het boek De Hartenketting van meester Rumi willen wij ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland en België zelf gaan dichten en leren om verhalen te vertellen vanuit het hart. In de schoolklas, maar ook daarbuiten. Een hartenketting voor iedereen! 

Rijm en woordritme zijn goed voor de taalontwikkeling en zorgen ervoor dat kinderen sneller leren lezen. En, heel belangrijk: als kinderen zelf dichten, leren ze op een speelse manier hun gevoelens onder woorden te brengen. Een les voor het leven.  

Het verhaal is geschreven, de prachtige illustraties zijn gemaakt en er ligt een dummy klaar. Om het boek daadwerkelijk te realiseren, hebben we jouw hulp nodig. Het bedrag wordt besteed aan de drukkosten én verspreiding van dit belangrijke en supermooie boek. 

Over het boek
Meester Rumi, de allerleukste meester die er bestaat, draagt aan het begin van elke schooldag een gedicht voor. De kinderen vinden het prachtig! Ze willen zelf ook graag een keer een gedicht schrijven. Meester Rumi vindt dat een goed idee: je kunt er namelijk al je gevoelens en gedachten in kwijt. Ze gaan aan de slag en schrijven hun gedichten op papieren hartjes. En voor ze het weten, inspireren meester Rumi en zijn klas kinderen over de hele wereld om te gaan dichten!

De hartenketting van meester Rumi is geschikt om voor te lezen én heel leuk voor kinderen die net leren lezen en schrijven.   

Over de auteurs

Hasna Elbaamrani
Hasna Elbaamrani is programmamaker in Amsterdam. In die rol organiseert zij programma’s waarin verschillende sociaal-maatschappelijke thema’s centraal staan. Daarnaast ontwikkelt zij educatief materiaal voor onderwijsinstellingen. Met Lisa Boersen schreef zij haar eerste kinderboek ‘Duizend-en-één paarse djellaba’s’ (juni 2020). Dit boek won een Vlag en Wimpel (categorie: tot zes jaar) en staat in de Prentenboek Top10 van 2022.

   

Atta de Tolk
Atta de Tolk is een schrijver, spoken-word artiest en verhalenverteller.  Geboren in Syrië en op jonge leeftijd gevlucht naar Nederland.  Hij treedt veel op als woordkunstenaar bij congressen en bijeenkomsten.  Atta geeft rap en dichtworkshops aan kinderen en jongeren.   Het is zijn missie om mensen met elkaar te verbinden door verhalen en woordkunst. 
www.attadetolk.nl 

Christina Rosalia
Christina Rosalia is illustrator, digitaal vormgever en ondernemer. 

Opgegroeid in een creatief gezin was ze altijd bezig om dingen te maken en dat is nooit meer gestopt. Als klein kind was ze al gek op illustraties, prentenboeken kwamen in haar fantasie helemaal tot leven. Afgelopen jaren is Christina intensief bezig met kinderen en diversiteit. Met haar illustraties wilt ze zoveel mogelijk allerlei stereotypen in onze samenleving doorbreken.


Over ROSE stories
Met een scherp oog voor talent en een radar voor wat er leeft, haalt ROSE stories verhalen op en brengen ze deze samen met de verteller de wereld in. Daarnaast helpt en stimuleert ROSE stories andere partijen en makers hetzelfde te doen. Alles voor een zo groot mogelijke stroom aan mooie, nieuwe verhalen.

Help mee!
Steun je ook onze boodschap en onze missie voor meer diversiteit? Doneer dan nu: je draagt hiermee bij aan de productie en verspreiding van dit belangrijke verhaal, voor alle kinderen. 

We willen het boek uitbrengen op 21 maart: de Dag van de Poëzie, de eerste dag van de lente en hopelijk de geboortedag van vele hartenkettingen!

View all

HOERA! Crowdfunding behaald

08-03-2022 | 10:49 Lieve donateurs! Wat zijn we trots en blij: We we made it! De hartenketting van meester Rumi kan gedrukt worden! Dit was nooit gelukt zonder jullie niet-aflatende stroom aan steun, donaties en deelacties. HEEL VEEL DANK voor al jullie hulp!  Op 21 maart, de Dag van de poëzie, komt De hartenketting van meeester Rumi uit.  In die week kunnen jullie de boeken ook thuis verwachten! Wij kunnen niet wachten om het boek te delen met alle kinderen in Nederland en met Hartenkettingen vol gedichten de wereld te veroveren. Nogmaals enorm bedankt voor al jullie steun! Liefs Hasna, Atta, Christina en Team ROSE
Read more