RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ, de Decembermoorden herdacht

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €9,900 (128%)

RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ

de Decembermoorden herdacht

 

Een boek voor mensen die jarenlang hebben bijgedragen aan het in leven houden van deze geschiedenis én een boek voor een jongere generatie nieuwsgierig naar het verleden opdat het heden en de toekomst beter begrepen kunnen worden. Het boek is helemaal af en ligt klaar voor de drukker. We hebben alleen nog jouw hulp nodig!

Over het boek
Persoonlijke perspectieven van journalist Noraly Beyer en beeldend kunstenaar Raul Balai worden in deze herdenkingspublicatie verweven met zakelijke informatie. Beyer en Balai gaan in op de nasleep van de Decembermoorden voor de samenleving van Suriname en Nederland. Er is een samenvatting van het vonnis van 29 november 2019. Opgenomen zijn de teksten van familieleden en vrienden, uitgesproken tijdens de historische herdenkingsbijeenkomsten op 8 december 2019 in Amsterdam en Paramaribo. Nabestaanden vertellen ook over hun herinneringen aan die decemberdagen en er is achtergrondinformatie over de 15 slachtoffers; wie waren zij?

Over de makers
Inleidend essay: Noraly Beyer / Beeldverhaal: Raul Balai / Bijdragen van onder meer: Sheila Sitalsing, Femke Halsema en Gerard Spong / Samenvatting vonnis 29 november 2019 / Korte biografieën van de slachtoffers / Vormgeving: VINGER.NL

Over Rose Stories
Met een scherp oog voor talent en een radar voor wat er leeft, haalt ROSE stories verhalen op en brengen ze deze samen met de verteller de wereld in. Daarnaast helpt en stimuleert ROSE stories andere partijen en makers hetzelfde te doen. Alles voor een zo groot mogelijke stroom aan mooie, nieuwe verhalen.

Steun ons!
Help mee door te doneren aan ROSE stories’ nieuwste boek. Laten we deze verhalen blijven vertellen!

View all

Decemberdrukte

15-12-2020 | 15:30 Lieve donateurs,   Door de drukte die december met zich meebrengt is er bij sommige postbezorgers op dit moment veel vertraging. Hierdoor is het helaas zo dat een aantal van jullie het boek al in bezit hebben en een aantal nog niet.   Hiervoor onze excuses. We gaan er wel nog steeds vanuit dat de pakketjes binnenkort bezorgd zullen worden.    Mocht je een vraag hierover hebben, óf mocht je na de kerstdagen het boek nog niet in huis hebben, kun je contact opnemen met: muriel@rosestories.nl  
Read more