Geef alle boekenplanken in Nederland kleur!

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €22,500 (137%)

‘Lezen is uiteindelijk oefenen om de wereld in zijn geheel te zien’ 

- Sayonara Stutgard, Het Parool.

Kinderen ontwikkelen op jonge leeftijd al vooroordelen die invloed hebben op denkbeelden voor de rest van hun leven. Juist daarom is het belangrijk ze al vroeg in hun leven verschillende perspectieven op de wereld te bieden. Een van de beste manieren om dit te doen is via boeken. Veel kinderen zijn voor hun wereldbeeld mede afhankelijk van de boeken die ze lezen en die aan hen worden voorgelezen.  Nederlandse kinderboeken bevatten deze verschillende perspectieven nog lang niet genoeg. In de nabije toekomst heeft bijna de helft van de kinderen in Nederland een biculturele achtergrond. Extra belangrijk dus, dat er boeken aangeboden worden die de gehele Nederlandse samenleving representeren, vrij van  stereotyperingen en vooroordelen. Alle mensen, jong en oud, moeten zich vertegenwoordigd voelen en zich onderdeel voelen van de maatschappij.

Daarom willen we jou vragen om ons te helpen kleur geven aan alle kinderboekenplanken in Nederland: thuis, maar ook op school, kinderdagverblijven en buurthuizen, overal waar maar jonge kinderen komen en mooie verhalen kunnen lezen of voorgelezen kunnen worden.

De mooiste superdiverse kinderboeken

ROSE stories haalt dit jaar een serie van zes zeer succesvolle, superdiverse kinderboeken van makers over de hele wereld naar Nederland. De boeken gaan op een natuurlijke manier in op thema’s als diversiteit, genderrollen, afkomst en migratie en helpen kinderen bij het vormen van hun eigen identiteit en wereldbeeld. 

De zes boeken zijn: Ogen die schitteren in de hoekjes, De Binnenkant van mij, Suiker in Melk, Superhelden knuffelen niet, Sulwe en Het mooiste Blauw. De vertaling wordt gedaan door zes biculturele Nederlandse vertalers en schrijvers: Wiwi Cao, Sayonara Stutgard, Hassnae Bouazza, Joan Windzak en Najiba Abdellaoui. 

De boeken leren kinderen van 4 tot 8 jaar over diversiteit in de breedste zin van het woord. Het zijn ramen naar levens die kinderen normaal niet in boeken zien en spiegels voor kinderen die zichzelf niet eerder herkenden.

Over ROSE stories

ROSE stories gelooft in de kracht van verhalen. Verhalen laten ons voor even in andermans schoenen lopen en dromen over andere werkelijkheden. Ze helpen ons bij het vormen van onze identiteit en bepalen mede ons wereldbeeld. Ons hart gaat sneller kloppen van verhalen die ramen bieden naar levens die we nog niet eerder op het scherm, in een boek of op het toneel zagen. Van verhalen die kinderen aanmoedigen groter te dromen en hun bovenste best te doen.

Geef alle boekenplanken in Nederland kleur!

Dit is jouw kans om bij te dragen aan dit belangrijke doel: kleur geven aan alle kinderboekenplanken in Nederland: thuis, maar ook op school, kinderdagverblijven en buurthuizen, overal waar maar jonge kinderen komen en mooie verhalen kunnen lezen of voorgelezen kunnen worden. 

Steun ons daarom bij de productie van deze boeken door ze nu alvast deze mooie set aan te schaffen, hiermee worden de drukkosten gefinancierd.

Nog beter: koop niet alleen een set voor jezelf, je eigen kinderen of kinderen in je buurt, maar ook een set voor de school, het kinderdagverblijf, het buurthuis, de bibliotheek. Zo bereiken deze belangrijke boeken nog meer kinderen en draag je bij aan een mooiere wereld en een toekomst vol mogelijkheden voor iedereen.


View all

Laatste kans om dit kleurrijke boekenpakket te bemachtigen!

17-09-2021 | 09:07 Hoera! We hebben het minimale bedrag gehaald en de drukpersen kunnen aangezet worden!Meedoen aan de crowdfundingsactie kan nog, wees er snel bij: de actie loopt nog tot en met 22 september. Het speciale crowdfundingstarief voor de set boeken geldt alleen tot deze datum.Het liefst verhogen we de oplage: hoe meer boeken, hoe kleurrijker de kinderboekenplanken in Nederland. Alle bijdragen, groot en klein helpen ons hierbij. Blijf de actie dus delen, en help ons de boekenset nog verder te verspreiden, onder scholen, kinderdagverblijven en buurthuizen. Alle boeken worden op 8 oktober, start van de kinderboekenweek, verstuurd.  Heel veel dank voor alle steun en donaties. Samen maken we het verschil!
Read more