Mama is minister-president

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €6.000 (143%)

De voorverkoop gaat hard! De minimum oplage was al binnen 24 uur bereikt, maar bestellen kan natuurlijk nog steeds! Bedankt voor jullie support! 

Mama is minister-president, hét kinderboek over de politiek dat stereotype rolpatronen doorbreekt: help impact maken voor een nieuwe generatie.

Wij, Ody Neisingh en Marieke Visser, hebben een droom: een hele nieuwe generatie kinderen laten opgroeien met het idee dat je écht alles kunt worden wat je wilt.

Wij geloven in een wereld waarin jongens en meisjes gelijke kansen hebben. Waarin je geslacht niet langer bepaalt welke rol je gaat vervullen. Maar: you can’t be what you can’t see.

Daarom willen we álle kinderen in Nederland kennis laten maken met ‘Mama is minister-president.’ 

Samen kunnen we écht impact maken en stereotype ideeën over vrouwen en mannen doorbreken. Draag daarom bij aan onze missie en koop óf doneer een boek!

Mama is minister-president
Het boek leest als een spannend avontuur, met een educatief randje als het gaat om politiek, verkiezingen en democratie. Tussen de regels door wordt er gespeeld met stereotype rolpatronen voor mannen en vrouwen, wat het boek een vleugje activisme geeft. Geschikt voor midden- en bovenbouw van de basisschool.

Achterin het boek vind je een begrippenlijst van de politieke thema’s die aan bod komen, als geheugensteuntje voor zowel kinderen als volwassenen. Bovendien bevat ieder boek een gesprekskaart; een leuke stimulans om met de kinderen in gesprek te gaan over verkiezingen, democratie, en worden wat je wil.

Op 10 februari komt ons boek uit. Bestel dit boek nu in de voorverkoop!


 
Foto door: Babette van der Wijst

Over de auteurs
Marieke Visser (1984) is ervan overtuigd dat de wereld er beter van wordt wanneer meer vrouwen hun plek innemen. Als ondernemer en schrijver houdt zij zich bezig met diversiteit & inclusie en vrouwelijk leiderschap. Zo ontstond het idee voor het kinderboek ‘Mama is minister-president.’

Toen zij in contact kwam met Ody Neisingh (1980), sloegen ze al snel de handen ineen. Al jaren werkt Ody in de coulissen van het Haagse Binnenhof als lobbyist voor vrouwenrechten, momenteel namens Women INC. Ze schreef twee boeken en was vaste columnist voor dagblad de Pers. Dit is haar eerste kinderboek.

Nadia Meezen maakte de vrolijke illustraties voor Mama is minister-president; vol persoonlijkheid en humor, met een mix van materialen.

Wil je als basisschool graag op de lijst om boek(en) en leskaart te ontvangen, meld je dan aan via laila@rosestories.nl

 

 

View all

Vertraagde post

23-02-2021 | 11:39 Lieve donateurs, Soms gaat het even goed mis als er dingen mis gaan. Het blijkt meer voeten dan gepland in de aarde te hebben om de grote hoeveelheid boeken op een huisadres op te halen.  Aanstaande woensdag komen de rocontainers. Donderdag worden de boeken dan eindelijk opgehaald. We vinden het ontzettend vervelend en nemen dit me als een les voor de volgende keer. Daar hebben jullie op het moment natuurlijk niets aan. Onze oprechte excuses en heel erg bedankt voor jullie begrip.  Lieve groet,Team ROSEstories  
Read more