RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ, de Decembermoorden herdacht

Still to go

Target reached
from € 9.900 (128%)

RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ

de Decembermoorden herdacht

 

Een boek voor mensen die jarenlang hebben bijgedragen aan het in leven houden van deze geschiedenis én een boek voor een jongere generatie nieuwsgierig naar het verleden opdat het heden en de toekomst beter begrepen kunnen worden. Het boek is helemaal af en ligt klaar voor de drukker. We hebben alleen nog jouw hulp nodig!

Over het boek
Persoonlijke perspectieven van journalist Noraly Beyer en beeldend kunstenaar Raul Balai worden in deze herdenkingspublicatie verweven met zakelijke informatie. Beyer en Balai gaan in op de nasleep van de Decembermoorden voor de samenleving van Suriname en Nederland. Er is een samenvatting van het vonnis van 29 november 2019. Opgenomen zijn de teksten van familieleden en vrienden, uitgesproken tijdens de historische herdenkingsbijeenkomsten op 8 december 2019 in Amsterdam en Paramaribo. Nabestaanden vertellen ook over hun herinneringen aan die decemberdagen en er is achtergrondinformatie over de 15 slachtoffers; wie waren zij?

Over de makers
Inleidend essay: Noraly Beyer / Beeldverhaal: Raul Balai / Bijdragen van onder meer: Sheila Sitalsing, Femke Halsema en Gerard Spong / Samenvatting vonnis 29 november 2019 / Korte biografieën van de slachtoffers / Vormgeving: VINGER.NL

Over Rose Stories
Met een scherp oog voor talent en een radar voor wat er leeft, haalt ROSE stories verhalen op en brengen ze deze samen met de verteller de wereld in. Daarnaast helpt en stimuleert ROSE stories andere partijen en makers hetzelfde te doen. Alles voor een zo groot mogelijke stroom aan mooie, nieuwe verhalen.

Steun ons!
Help mee door te doneren aan ROSE stories’ nieuwste boek. Laten we deze verhalen blijven vertellen!

View all

Een eerste blik op het boek!

19-11-2020 | 16:12  Lieve donateurs,   We zijn druk bezig met het zetten van de de laatste puntjes op de i, maar konden niet wachten om deze "mock-up" (een digitale weergave van hoe het boek er straks écht uit komt te zien), met jullie te delen. Wat wordt het mooi en dat allemaal met behulp van jullie donaties.   Nog een paar weken geduld en dan is het boek helemaal af en klaar voor verzending!
Read more