Het ANDERE KOEK boek

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €7.500 (105%)
Is dit de eerste keer dat u voor een crowdfunding doneert? Bent u enthousiast, maar komt u er misschien niet helemaal uit. Of wilt u wel doneren, maar heeft u een ander idee over een tegenprestatie?
Dan kunt u mailen naar: muriel@rosestories.nl. Dan doen we het samen!

 

Het ANDERE KOEK boek - Lievelingsrecepten en traktaties van nieuwe Nederlandse kinderen

Het ANDERE KOEK boek is een familiekookboek met een verrassende verzameling van recepten en verhalen aan de hand van de lievelingsgerechten en traktaties van kinderen die uit hun geboorteland zijn gevlucht en nu in Nederland wonen. Zo vertelt Youssef uit Irak hoe zijn oma zijn favoriete worstenbroodjes maakte als hij zijn rapport liet zien, maakt Bay uit Zambia de kokosoliebolletjes die je krijgt als een baby na 8 dagen een naam krijgt en trakteert Succes uit Nigeria op zijn favoriete okrasoep met fufu. Bij deze kleurrijke en smakelijke verhalen en gerechten zitten korte animatiefilmpjes die via een QR code online te bekijken zijn.

Om het boek te laten drukken vragen we jouw hulp!

Goed om te weten: met de winst van het boek worden extra workshops georganiseerd in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid.

Over het boek

Mirjam Marks en Rianne van Duin hebben in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid afgelopen jaar bij 16 gezinnen thuis op 5 azc’s samen met kinderen en hun ouders mogen koken en animatiefilmpjes gemaakt. Mirjam leerde de lievelingsgerechten en traktaties uit het land van herkomst maken en heeft alles vastgelegd op foto en film. Rianne maakte samen met de kinderen animatiefilmpjes die de verhalen bij de gerechten verbeelden. Jonah Freud heeft de recepten zo opgeschreven dat iedereen ze thuis kan maken.

De recepten, de verhalen en het beeldmateriaal worden gebundeld in het familie kookboek ‘het ANDERE KOEK boek’. Het boek bevat naast de verzameling recepten, foto’s en animatiefilmpjes ook weetjes en doe-dingen. Het is een boek om te geven en te delen, om samen te beleven, samen te koken en samen op te eten. Een boek om elkaar te leren kennen.

Het ANDERE KOEK boek is een kookboek voor het hele gezin met smaken en verhalen uit alle hoeken van de wereld, van Nigeria, Azerbeidzjan en Eritrea tot Pakistan tot Syrië en Sri Lanka.

Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid, Fiep Westendorp Foundation en Vluchtelingenwerk.

 

Over de makers

Mirjam Marks is documentairemaker, gespecialiseerd in jeugddocumentaires. Ze was vijf jaar programmeur bij Cinekid en is sinds 2014 werkzaam als vrijwilliger voor Stichting de Vrolijkheid. Ze was de initiator en creatief producent van de VPRO fictieserie ‘Zara en de magische Kicksen’, die in samenwerking met Cinekid en Stichting de Vrolijkheid gemaakt werd op zes azc’s. Eerder woonde zij met haar man en vier kinderen zes jaar in Paramaribo, Suriname, waar ze onder meer kindermuseum Villa Zapakara opzette.

www.underdocs.nl

Rianne van Duin knutselde als klein kind al hele werelden van papier in elkaar. Na haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven heeft ze zich gespecialiseerd in pop-up design en paper engineering. Haar werk is (voor) klein en groot: van interactieve kinderboeken tot levensgrote pop-up theaterdecors, in opdracht van o.a. Querido, Hema , en de Fiep Westendorp Foundation.

www.riannevanduin.nl/

Jonah Freud begon in 1977 met werken in de Kookboekhandel in Amsterdam. Sinds 1989 is zij de eigenaresse. Het eerste door haar geschreven kookboek verscheen in 2001. Sinds 2007 geeft ze ook zelf kookboeken uit. Ze geeft advies aan auteurs en uitgeverijen. Ze schrijft kookboekrecensies voor Het Parool en schrijft voor verschillende (culinaire) magazines.

www.kookboekhandel.com

Over Rose Stories
Met een scherp oog voor talent en een radar voor wat er leeft, haalt ROSE stories verhalen op en brengen ze deze samen met de verteller de wereld in. Daarnaast helpt en stimuleert ROSE stories andere partijen en makers hetzelfde te doen. Alles voor een zo groot mogelijke stroom aan mooie, nieuwe verhalen.

 

Steun ons!
Help mee door te doneren aan ROSE stories’ nieuwste boek. Laten we deze verhalen blijven vertellen!

€10 Donate Eeuwige dank!  - Je ontvangt een downloadbare kaart van ‘het ANDERE KOEK boek’ en je wordt op de hoogte gehouden! 9 donors €25 Donate Een exemplaar van ‘het ANDERE KOEK boek’ + een setje kaarten - Je ontvangt als één van de eersten een exemplaar van ‘het ANDERE KOEK boek’. 86 donors €50 Donate Een boek voor jou en een voor iemand anders! - Je ontvangt twee exemplaren van ‘het ANDERE KOEK boek’: een voor jezelf en een die je zelf aan iemand anders cadeau kan doen! 21 donors €50 Donate Recommended Eén boek voor jou en één voor een kind in een AZC! - Je ontvangt één exemplaar van ‘het ANDERE KOEK boek’ en je maakt het mogelijk dat een één exemplaar wordt ontvangen door een kind in een AZC. 22 donors €75 Donate Maak je eigen gerechten met een kruidenpakket!  - Je ontvangt twee exemplaren van ‘het ANDERE KOEK boek’, een setje kaarten en een kruidenpakketje om de heerlijke gerechten thuis te maken! 5 donors €150 Donate Kom eten op een AZC! - Kom eten op een AZC en ontvang drie exemplaren van ‘het ANDERE KOEK boek', en een setje kaarten! We nodigen je uit voor een gezellige maaltijd op een AZC of als de Corona beperkingen het nog niet toelaten dan kan je een maaltijd komen ophalen bij AZC naar keuze in jouw buurt: Amsterdam, Rotterdam, Rijswijk, Leersum , Cranendonck of Apeldoorn. No longer available €250 Donate Je naam in het boek! - Je naam wordt vernoemd in het colofon én je ontvangt vijf exemplaren van ‘het ANDERE KOEK boek’ en een setje kaarten. 1 donor
View all

Dankjulliewel!

02-04-2021 | 16:32 Lieve donateurs! Heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan het ANDERE KOEK boek. Dankzij jullie hebben we dit project kunnen realiseren! 9 Maart zijn de boeken op de post gegaan. We zijn super blij met het resultaat en ook de chefkoks uit het boek zijn heel erg trots! Daar deden we het voor! :) Vergeten jullie niet de filmpjes te bekijken? Dat kan door met je mobiele telefoon de QR codes in het boek te scannen! Ten slotte: mocht je het boek nog niet hebben ontvangen, wil je dan even een berichtje sturen naar roos@rosestories? We wensen jullie een heel fijn paasweekend! Liefs ROSE stories 
Read more