Rose Stories

Met een scherp oog voor talent en een radar voor wat er leeft, halen we verhalen op en brengen we deze samen met de verteller de wereld in. Daarnaast helpen en stimuleren we andere partijen en makers hetzelfde te doen. Alles voor een zo groot mogelijke stroom aan mooie, nieuwe verhalen.


Wij zijn een organisatie van culturele veelvraten. De ene keer maken we een boek, dan weer een theatervoorstelling, een film, een podcast of een talkshow. En als we echt op dreef zijn, dit allemaal tegelijk. Per verhaal bekijken we hoe dit het beste de wereld in gebracht kan worden. Het verhaal bepaalt de vorm.

Read more Read less
View all
RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ de Decembermoorden herdacht   Een boek voor mensen die jarenlang hebben bijgedragen aan het in leven houden van deze geschiedenis én een boek voor een jongere generatie nieuwsgierig naar het verleden opdat het heden en de toekomst beter begrepen kunnen worden. Het boek is helemaal af en ligt klaar voor de drukker. We hebben alleen nog jouw hulp nodig! Over het boekPersoonlijke perspectieven van journalist Noraly Beyer en beeldend kunstenaar Raul Balai worden in deze herdenkingspublicatie verweven met zakelijke informatie. Beyer en Balai gaan in op de nasleep van de Decembermoorden voor de samenleving van Suriname en Nederland. Er is een samenvatting van het vonnis van 29 november 2019. Opgenomen zijn de teksten van familieleden en vrienden, uitgesproken tijdens de historische herdenkingsbijeenkomsten op 8 december 2019 in Amsterdam en Paramaribo. Nabestaanden vertellen ook over hun herinneringen aan die decemberdagen en er is achtergrondinformatie over de 15 slachtoffers; wie waren zij? Over de makersInleidend essay: Noraly Beyer / Beeldverhaal: Raul Balai / Bijdragen van onder meer: Sheila Sitalsing, Femke Halsema en Gerard Spong / Samenvatting vonnis 29 november 2019 / Korte biografieën van de slachtoffers / Vormgeving: VINGER.NL Over Rose StoriesMet een scherp oog voor talent en een radar voor wat er leeft, haalt ROSE stories verhalen op en brengen ze deze samen met de verteller de wereld in. Daarnaast helpt en stimuleert ROSE stories andere partijen en makers hetzelfde te doen. Alles voor een zo groot mogelijke stroom aan mooie, nieuwe verhalen. Steun ons!Help mee door te doneren aan ROSE stories’ nieuwste boek. Laten we deze verhalen blijven vertellen!
View all
€ 20

Anonymous

20-01-2021 | 14:55 To: Mama is minister-president